Wedstrijdproject bouwen van een duurzaam woonproject in een parkomgeving te Eeklo

Studie: 2011

 

Het betreft een woonproject. De oriëntatie wordt als vertrekpunt genomen, gesloten gevel enerzijds, zeer open gevel anderzijds, waardoor hier een grote relatie ontstaat met het voorliggende plein.  Om te vermijden dat er een gesloten, onleefbare achterzone zou achterblijven, wordt geopteerd om aan de zijkanten 2 doorkijkappartementen te voorzien, met in het midden, per verdieping, 1 wooneenheid volledig aan de pleinzijde, 1 wooneenheid volledig aan de tuinzijde.  Deze indeling ontstaat vanuit een centrale circulatie, van waaruit alle wooneenheden bereikbaar zijn.   Op deze manier ontstaat een goed georganiseerd, duidelijk leesbaar gebouw.  De ingang naar de ondergrondse parking gebeurt via de zijweg aan de linker kant van het gebouw (zoals gesuggereerd in het aanbestedingsdossier). De oriëntatie/voorliggend plein en de achterzone, waarvan het de bedoeling is er een levendig semi-publiek binnengebied van te maken, hebben aanleiding gegeven om de ingang van het gebouw aan de achterzijde te voorzien. Op deze manier zal er sowieso circulatie/beweging zijn in deze achterliggende zone.

Wedstrijdproject bouwen van een duurzaam woonproject in een parkomgeving te Eeklo
Wedstrijdproject bouwen van een duurzaam woonproject in een parkomgeving te Eeklo
Wedstrijdproject bouwen van een duurzaam woonproject in een parkomgeving te Eeklo
Wedstrijdproject bouwen van een duurzaam woonproject in een parkomgeving te Eeklo
Wedstrijdproject bouwen van een duurzaam woonproject in een parkomgeving te Eeklo
  • Wedstrijdproject bouwen van een duurzaam woonproject in een parkomgeving te Eeklo
  • Wedstrijdproject bouwen van een duurzaam woonproject in een parkomgeving te Eeklo
  • Wedstrijdproject bouwen van een duurzaam woonproject in een parkomgeving te Eeklo
  • Wedstrijdproject bouwen van een duurzaam woonproject in een parkomgeving te Eeklo
  • Wedstrijdproject bouwen van een duurzaam woonproject in een parkomgeving te Eeklo